torstai 28. tammikuuta 2016

Kohu ja Selänne



On kummallista, että Suomihan vallan sekosi, kun yksi arvostetuimmista elävistä leijonalegendoista avasi sanaisen arkkunsa. Vai pitäisikö sanoa, että piti sen aivan liian tiukasti kiinni, koska päästi ulos vain huutomerkein varustettuja käskyjä? Ja vielä yksinkertaisia ja hyvin selkeästi ymmärrettäviä sellaisia. Mutta toki, onhan se varsin tuomittavaa, kun koko kansan ihannoima esikuva ja lähimmäisiään esimerkillisesti rakastava perheenisä on raiskauksia vastaan. Jotenkin en vaan käsitä, minkä vuoksi Selänteen hillityn ilmaisutyylin pitäisi olla jotenkin erityisen muuttumaton ja kiveen kirjoitettu?

         ”Kovat rangaistukset! Hyysäily lopetettava! Tuomiot kohdalleen!”


Politiikan vaikuttajat eivät tietenkään pystyneet nielemään Selänteen kommentteja kokonaisina, vaan tuttuun tapaan ryhtyivät ”valituskannalle”. Tosiasiassa Selänteenkään kirjoitus ei kuitenkaan koskenut kaikkia maahan tulevia, vaikka Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki jaksoikin muistutella, kuinka törkeää kaikkien turvapaikanhakijoiden syyllistäminen on. Voisi siis olla luetun ymmärtämisen –kurssi kohdallaan tuolla kehä3:n sisälläkin. Niin kuin monet muutkin jo ovat todenneet - blogissaan Selänne selvästi ilmaisee, ettei erikseen toivo kovempia rangaistuksia nimenomaan turvapaikanhakijoille tai muille ulkomaalaisille, vaan kovempia rangaistuksia ylipäätään naisiin kohdistuvasta törkeästä väkivallasta. Ja siitä me monet olemme kuitenkin samaa mieltä.


Selännettä kohtaan noussut some-mylläkkä kertoo mielestäni vain siitä, että Suomen media on täynnä teennäisyyttä. Asioita kaunistellaan ja totuuksia kierrellään, koska ei vain voida myöntää suoraan, että elämme lisääntyvän pelon keskellä. Yhteiskunnan pyörät pyörivät valitettavan hitaasti ja toisaalta en edes halua ajatella, kuinka paljon pitää tapahtua ennen kuin oikeuslaitoksetkin heräävät tähän päivään. 

Eipä mulla muuta tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti